Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα τα Εθνικά Προγράμματα που προκηρύσσονται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (μέχρι πρότινος, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας – ΙΠΕ).
Το CKTO θα υποστηρίζει τους κυπριακούς οργανισμούς Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΑ&Κ) με βάση το μοντέλο “Hub-and-Spoke”, το οποίο περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός κεντρικού κόμβου για υποστήριξη και υπηρεσίες στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) («Hub») και των Γραφείων Μεταφοράς Γνώσης (KTOs) των ερευνητικών οργανισμών, που λειτουργούν ως ανεξάρτητες οντότητες και αναφέρονται στη διοίκηση του οργανισμού τους («Spokes»).
Τα τοπικά Spokes θα παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς γνώσης εντός των οργανισμών τους με την υποστήριξη του CKTO. Το CKTO θα διευκολύνει την ανάπτυξη των δομών και των ικανοτήτων τους. Το μέγεθος και η δομή των Spokes θα εξαρτώνται από τις ανάγκες κάθε κυπριακού οργανισμού ΕΑ&Κ.
Η παροχή υποστήριξης του CKTO προς τα Spokes γίνεται μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), επιτόπιων προγραμμάτων στα Spokes, δια ζώσης (ή διαδικτυακών) συναντήσεων, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καθώς και μέσω της διάδοσης οδηγών, προτύπων γνωστοποίησης, υποδειγμάτων συμφωνιών, εκπαιδευτικού υλικού για ερευνητές και άλλων σχετικών εγγράφων.
Αναλυτική περιγραφή στο αγγλικό κείμενο.
Θα διατεθεί μέγιστο όριο 7 ανθρωποημερών ανά Spoke για την παροχή ειδικής, προσαρμοσμένης υποστήριξης στην ανάπτυξη ικανοτήτων για τη μεταφορά γνώσεων.
Η μέγιστη χρηματοδότηση για τις 7 ανθρωποημέρες είναι €3.346.
Αναλυτική περιγραφή στο αγγλικό κείμενο.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή καθοδήγηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Υποστήριξης του ΙδΕΚ στη διεύθυνση: support@research.org.cy.