Ενημερωτική Συνάντηση- Εργαστήριο «Διάδρομος του Κεντρικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) Orient/ East- Med»

( 23.05.2017 )
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σας προσκαλεί σε Ενημερωτική Συνάντηση- Εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2017 στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία με θέμα:

«Διάδρομος του Κεντρικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) Orient/ East- Med»


Το εργαστήριο θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Συντονιστή του Διαδρόμου Orient/ East- Med κ. Mathieu Grosch. Στην περίπτωση των Συντονιστών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει προσωπικότητες ψηλού επιπέδου που έχουν την κατάρτιση να χειριστούν θέματα μεταφορών και να επιλύσουν προβλήματα με στόχο την ολοκλήρωση των Διαδρόμων και επίτευξη του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Mathieu Grosch είναι η παρουσίαση του Προγράμματος Εργασιών (Work Plan) που εκπονεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο οποίο καταγράφει την πρόοδο υλοποίησης του Διαδρόμου και τα έργα που συστήνει σε κάθε Χώρα για συμπλήρωση του Διαδρόμου. Θα καταγραφεί η πρόοδος στην περίπτωση των έργων της Κύπρου, προβλήματα που δυνατόν να χρήζουν και της επέμβασης του Συντονιστή του Διαδρόμου, οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες και οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Connecting Europe Facility (CEF)/ ΔΕΔ-Μ.

 

O Διάδρομος του Κεντρικού ΔΕΔ-Μ Orient/ East- Med ξεκινά από τη Γερμανία (Αμβούργο) και μέσω της Τσεχίας, Αυστρίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας καταλήγει στην Κύπρο. Στην περίπτωση της Κύπρου μέρος του Διάδρομου είναι το Λιμάνι Λεμεσού (τερματικά 1 & 2), το Αεροδρόμιο Λάρνακας, το οδικό δίκτυο που ενώνει το Λιμάνι Λεμεσού με τη Λευκωσία και το οδικό δίκτυο που ενώνει τη Λευκωσία με το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

 

Επιθυμία του Συντονιστή του Διαδρόμου είναι η συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κύπρου (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) στην ανάπτυξη και λειτουργία του Διαδρόμου. 

Παρακαλώ όπως δηλώσετε συμμετοχή:

 

κα Ελπίδα Επαμεινώνδα (eepamenonda@pwd.mcw.gov.cy)  τηλ. επικοινωνίας: 22806643

 

κ. Χάρης Χριστοδούλου (cchristodoulou@mcw.gov.cy) τηλ. επικοινωνίας: 22806654

 

μέχρι τις 19 Μαΐου 2017

 

Για τυχόν διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στα πιο πάνω τηλέφωνα.

 

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εργασιών

Final Programme OEM Workshop May 2017

Καλωσορίσατε στην Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων


Επικοινωνία


Τηλ: 22602942, 22602935, 22602866, 22602895

email: fundingprogrammes@dgepcd.gov.cy

 

 

 

 

 

Twitter